Фронт перетворився на "пекло" на ворога: Росія під час наступів щодня втрачає в Україні до 1500 військових, - The Guardian

Росія під час наступів щодня втрачає в Україні до 1500 військових, – The Guardian

Росія втрачає в Україні до 1500 осіб на добу під час наступів, переважно під Бахмутом. Про це повідомив у Twitter провідний військовий журналіст The Guardian Ден Саббах із посиланням на високопоставлене джерело в НАТО, передають Патріоти України.

За словами співбесідника, росіяни втрачають щодня "1200, 1300 і навіть 1500" осіб, а співвідношення вбитих і поранених становить один до трьох. Водночас Україна втрачає "на порядок менше".

Однак чиновник НАТО не готовий прогнозувати, скільки триватимуть бої за Бахмут. Він додав, що лінія фронту у місті проходить річкою, яка стала "зоною смерті". Наразі тривають важкі інтенсивні бої, хоча самі обстріли йдуть на спад.

За його оцінкою, поки немає жодних ознак того, що ЗСУ можуть змусити залишити Бахмут. Однак навіть у цьому випадку "на заході є оборонні висоти, куди ЗСУ можуть відступити у разі потреби".

Джерело зазначає, що ЗСУ витрачають боєприпаси швидше, ніж промисловість Заходу їх виробляє. Водночас зараз немає жодних ознак постачань Китаєм Росії летальної зброї, хоча ця тема "не знята з обговорення".

Чиновник НАТО додає, що росіяни побоюються початку контрнаступу ЗСУ на південь від Запоріжжя або на північ від Луганська. Він впевнений, що "перше півріччя критично важливе для України для навчання (військових) та нарощування потенціалу".

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...