ФСБ пішла війною на російських воєнкорів: У Пегова і Сладкова вже почалися проблеми

Російські силовики пішли війною на воєнкорів-пропагандистів. Проблеми вже почалися у Сергія Пегова та Олександра Сладкова. Про це повідомляє Telegram-канал "Досье Шпиона", посилаючись на інформацію джерел, передають Патріоти України.

Так, після заколоту засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина представники силових органів почали звітувати про "причини та наслідки подій 24 червня".

Серед іншого, на стіл кремлівському диктатору Володимиру Путіну потрапила інформаційна довідка, де згадувалися фрагменти інтерв'ю Пригожина, яке він давав воєнкору Пегову, опубліковане наприкінці квітня 2023 року.

У цьому інтерв'ю, зокрема, порушується тема ймовірного походу "вагнерівців" на Москву та подальшого силового захоплення влади. Тоді Пригожин відповів: "Думка цікава, але не думали". Але в коментарях росіяни масово висловлювали підтримку цієї ідеї та ПВК "Вагнер" загалом.

У зв'язку із цим Путін доручив "розібратися" з Пеговим. Окрім того, ФСБ спільно з військовою прокуратурою РФ розпочали збір даних про діяльність відомих воєнкорів із метою "приструнити" та "спрямувати їхню роботу в потрібне русло".

На цей момент відомо про щонайменше 10 військкорів, яких планують "приструнити". Серед них є співробітники підвладних медіа-групі "Патріот", яку фінансує Пригожин.

Але найвідоміший серед "підозрюваних" – Олександр Сладков. "Причому епізод, який ставлять у провину Сладкову, заслуговує на окрему увагу. Вранці 5 липня Сладков на своєму однойменному телеграм-каналі ставить пост, який починається зі слів "Ми залишили Кліщіївку…" (Кліщіївка – село на околицях Бахмута, утримання якого дає значну вогневу перевагу і контроль над самим Бахмутом). У пості повідомляється, що армія РФ вийшла з Кліщіївки – і туди зайшли ЗСУ. Примітно, що в момент публікації цього повідомлення ЗСУ ЩЕ НЕ ЗАЙШЛИ В КЛІЩІЇВКУ, а самі позиції утримувалися підрозділами ЗС РФ. У матеріалах кримінальної справи вказується, що публікація цього поста викликала панічні настрої у військовослужбовців підрозділів ЗС РФ, які перебували в Кліщіївці, та спричинила масове залишення бойових позицій, просування сил ворога і, як наслідок, загибель військовослужбовців, які перебували там", – пише автор.

І хоча до вечора того ж дня Сладков опублікував спростування вищезгаданого поста, справу щодо нього вже "зшито". Загалом нині інкримінують російським воєнкорам переважно "дискредитацію армії РФ".

"Сила України перевищила всі очікування, але членом НАТО та ЄС їй не бути": Орбан знов наробив одіозних заяв і не лише про нашу країну

субота, 27 липень 2024, 23:59

Україна наразі довела всьому світові, що вона - сильна держава, яка "успішно і з безпрецедентною силою" протистоїть РФ. . Про це прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан сказав у програмному виступі у літньому таборі Тушваньош у Румунії, інформують Патрі...

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...