ФСБ РФ намагалася завербувати жителя Маріуполя (фото)

Українець був завербований під час перебування в Росії на заробітках.

Контррозвідники Служби безпеки України викрили спробу залучення жителя Маріуполя до конфіденційного співробітництва на користь російських спецслужб. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на прес-службу СБУ.

Встановлено, що українець був завербований під час перебування в Росії на заробітках. "Бесіду" із нашим співвітчизником проводив співробітник ФСБ РФ Петро Горохов. Через психологічний тиск, залякування, шантаж ефесбівець змусив українця погодитися на злочинну співпрацю.

"Російський "куратор" поставив заробітчанину завдання зі збору інформації про місця розташування і чисельність особового складу військових тренувальних таборів ЗС України та добровольчих батальйонів. Особливу увагу українець мав приділяти частинам, розташованим у прикордонних районах. Окремо він мав збирати дані про діяльність підрозділів СБУ", - йдеться в повідомленні.

Після повернення додому чоловік усвідомив протиправність і негативні наслідки такої співпраці. Він звернувся до СБ України і детально розповів про обставини свого вербування і поставлені розвідувальні завдання.

Оскільки чоловік добровільно повідомив органи безпеки України про втягнення до конфіденційного співробітництва з ФСБ РФ та не виконав жодного завдання іноземної спецслужби, то Шевченківський районний суд міста Києва звільнив його від кримінальної відповідальності на підставі ч. 2 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Водночас Служба безпеки України заочно повідомила про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1. ст. 114 (шпигунство) Кримінального кодексу України, полковнику Управління Федеральної служби безпеки РФ по Свердловській області Горохову Петру Володимировичу.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...