ФСБ запевняла Кремль, що окупанти швидко захоплять Київ, у РФ готували два "уряди" для України, - WP

Федеральна служба безпеки (ФСБ) Росії запевняла кремлівську владу у тому, що Україна швидко впаде. Тому російські спецслужби у співпраці з відомими українськими колабораціоністами створили одразу два маріонеткових "уряди", передають Патріоти України.

Про це пише американське видання Washington Post, посилаючись на дані української розвідки. Серед головних союзників ФСБ були колишній президент України Віктор Янукович і народний депутат України Віктор Медведчук.

"Відділення ФСБ, відоме внутрішньо як Департамент оперативної інформації, протягом багатьох років проводило таємні операції, щоб проникнути в українські інституції, заплатити проросійським політикам і запобігти виходу країни з орбіти Москви. За словами представників західної розвідки, незважаючи на велику увагу до України, ФСБ або не змогла зрозуміти, наскільки запекло Україна буде чинити опір, або розуміла, але не могла передати таку незручну інформацію президенту Росії Володимиру Путіну", – пише WP.

Зазначається, що ФСБ тісно співпрацювала з відомими колабораціоністами та створила щонайменше два проросійські "уряди" в режимі очікування.

"Серед головних союзників ФСБ були колишній президент України Віктор Янукович, який втік до Росії в 2014 році, і Віктор Медведчук, олігарх, який став співлідером головної проросійської партії України після встановлення близьких стосунків з Путіним", – пише Washington Post.

За даними видання, Янукович був у центрі групи, яка зібралася в Білорусі на початку березня, ймовірно, щоб увірватися у Київ та захопити владу. Друга група, до складу якої входили колишні члени партії Януковича, зібралася на території південної України, яка була захоплена російськими військами на початку війн

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...