Glock та пістолет-кулемет МР5: Морська охорона на Одещині відточує майстерність зі зброєю нового зразка (відео)

Будь-яка зброя влучна й ефективно служить, якщо її застосовують вправно і впевнено, якщо нею володіють вдумливо і вміло. ​

Військовослужбовці відділу спеціальних дій Одеського загону морської охорони відпрацювали комплекс навчальних вправ із пістолетом Glock та пістолетом-кулеметом МР5. Про це повідомили у прес-службі ДПСУ, передають Патріоти України.

Зазначається, що це вправи на влучність, здатність вести вогонь після фізичного навантаження, перемикання уваги, вогонь в русі та інші, що дозволяють відпрацьовувати вміння в умовах максимально наближених до виконання реальних завдань.

Обидва види зброї мають однаковий калібр боєприпасів, що значно зручніше для спорядження штурмової групи, яка висаджується на судно-порушник. Адже ці види зброї мають свої особливості застосування, а боєзапас спільний, немає потреби додаткового спорядження.

Пістолет-кулемет MP5 створений в середині XX століття, є собою найпопулярнішою моделлю зброї такого типу. Його основні переваги — чудова керованість і точність, відмінна ергономіка, надійність і продуманість конструкції. Після своєї появи MP5 став основним вибором правоохоронних органів і спеціальних підрозділів, він стоїть на службі більш ніж у 50 країнах світу.

Такий вид зброї має певний превентивний характер. Адже штурмова група або група силової підтримки, висаджуючись на судно для його затримання чи забезпечення безперешкодної роботи оглядової групи, використовує зброю як крайній засіб. За таких умов прикордонник повинен в першу чергу не знищити, а зупинити правопорушника. А в умовах відкритого моря і затісних суднових приміщень, інших конструктивних особливостей різних плавзасобів, особливими перевагами МР5 є компактність, більша кучність стрільби, низький рівень гучності пострілу, адже має інтегрований глушник, меншу рикошетність, більшу зупиняючу дію та швидкострільність.

Водночас пістолети конструкції Гастона Глока, які вже понад 40 років перебувають на озброєнні в більш ніж 30 країнах, мають своїми перевагами легку вагу та простоту конструкції. Форма руків’я та кут її нахилу забезпечує високу точність утримання прицільної лінії при темповій стрільбі. Наявність специфічних поперекових смуг забезпечує щільне утримання зброї під час стрільби, навіть тендітна дівоча долоня тримає його вправно. А в умовах штурму і шторму це вкрай важливо. Також зброя добре захищена від корозії, що для морського спецпризначенця безсумнівний «плюс». Але будь-яка зброя влучна й ефективно служить, якщо її застосовують вправно і впевнено, якщо нею володіють вдумливо і вміло.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...