Гадали, що почалася колотнеча з ще одним "гібридним" сусідом? Дії 128-ї бригади перелякали селян Закарпаття

Військові навчання 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади на Мукачевщині переполохали місцевих мешканців. Про це повідомляє місцеве видання Закарпаття PMG.ua, зазначають Патріоти України.

Як зазначають очевидці, військові проводили навчання у старовинному селі Нижній Коропець, населене на 90% українцями-русинами та на 10% - угорцями.

«Вони зупиняли водіїв, які їхали селом. Навчання переполохали місцевих», йдеться у повідомленні.

Як підкреслює видання, офіційної інформації від жодної правоохоронної структури не було. Попереджень про можливі навчання напередодні теж не було.

Тим часом у соцмережах зазначили, що місцеві не розуміли, що коїться в селі, і перелякалися.

Крім того, оприлюднили відео, яке зафіксували сьогодні камери відеоспостереження у Нижньому Коропці.

Вже згодом військові 128 ОГШБр повідомили, що це проводяться навчання і місцева влада знала про це.

В період з 19 по 20 листопада в одному з підрозділів бригади були проведені на Закарпатті ротні тактичні навчання без бойової стрільби.

«Доводимо до відома, що органи місцевого самоврядування були попереджені перед початком навчань», підкреслюють у бригаді.

Як повідомлено, з метою якісного навчання підрозділів та підвищення злагодженості їх дій відпрацьовувалися питання щодо прочісування населених пунктів виставлення мобільних блок-постів, тощо.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...