"Ганьба! Яка ганьба!": Путін став дратувати своїх найближчих поплічників, - ЗМІ

В оточенні Володимира Путіна зростає роздратування по відношенню до диктатора через те, що він вимагає результатів на війні з Україною, хоча йому регулярно доповідають про проблеми на фронті, втрату частини анексованих територій та про те, що війна фактично програна. Про це пише Telegram-канал Generall SVR, який нібито веде колишній генерал Служби зовнішньої розвідки (СЗР) РФ, передають Патріоти України.

За даними каналу, ввечері 2 жовтня Путін провів нараду в режимі відеоконференції з керівництвом військового і силового блоків.

"Представники керівництва військового блоку лише констатували втрати військ, озброєнь і територій та жодного оптимізму та ентузіазму не демонстрували. Основною проблемою, як і раніше, військове керівництво вважає недостатню кількість озброєнь. Велика частина Генштабу впевнено стверджує, що мобілізація нічого докорінно не змінить, не послужить переломним моментом, а в кращому випадку, ненадовго затримає наступ ЗСУ, але при цьому кількість втрат серед російських військових зросте кратно", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що загальна оцінка більшості і в Генштабі, і Міністерстві оборони - "війна програна, її продовження є безглуздим і, як вже говорять деякі, злочинним" Водночас Путін "категорично не хоче визнавати очевидні речі та намагається в черговий раз перехитрити долю".

Telegram-канал пише, що в Генштабі скептично ставляться до останнього аргументу Путіна проти України та країн Заходу - ядерного удару. Там вважають, що ситуація на навряд чи зміниться докорінно, а ось скотитися в глобальну ядерну війну на взаємне знищення з усім світом цілком можливо.

"Під час наради Путін кілька разів сказав, що треба діяти швидше, на стримування наступу ЗСУ кидати свіжопризваних по мобілізації. Вчергове президент пообіцяв, що за втрату територій буде персональна відповідальність, але ці слова вже сприймаються приречено, навіть з деякою часткою роздратування і на ситуацію ніяк не впливають. Секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев під час наради виголосив ключову фразу: "Ганьба! Яка ганьба!". Кому було адресовано це звернення, залишилося загадкою, можливо просто риторичне висловлювання з констатацією положення, але те, що у більшості людей в елітах є вже роздратування до поки ще діючого президента, це однозначно", - пише Генерал СВР.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...