Ганьба на весь світ: Російський дипломат покидає Чехію через скандал з квартирами у Празі

Квартири здавали в оренду людям без контракту, і вони сплачували оренду готівкою безпосередньо в посольство Росії.

Співробітник російського посольства у Празі Олександр Терентьєв, відкликання якого від Москви вимагало МЗС Чехії, покидає країну. Про це повідомляє Deník N, передають Патріоти України.

Як відомо, у березні чеське видання заявило, що російське посольство в Празі отримує прибуток від здачі в оренду майже двох сотень квартир в чотирьох будинках у районі Прагa 6, призначених для російських дипломатів.

«Їхній адміністратор Олександр Терентьєв нині покидає Чехію», - говориться у матеріалі, який вийде завтра, 30 липня. Раніше чеські ЗМІ повідомили про те, що російське посольство в Празі отримує прибуток від оренди квартир, призначених для російських дипломатів. Квартири здають в оренду людям без контракту, і вони сплачують оренду готівкою безпосередньо в посольство Росії.

В МЗС Чехії підтвердили, що квартири в чотирьох будинках належать чеській державі і надані російському посольству для її дипломатів на невизначений період часу до падіння комунізму 1989 року. Міністерство закордонних справ Чеської Республіки викликало посла Росії в Чехії Александра Змеєвського через скандал із квартирами у Празі.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...