Ганна Маляр поділилася свіжою інформацією щодо ситуації у Соледарі і закликала до тиші

У місті Соледар у Донецькій області все ще тривають бої між захисниками України та російськими окупантами. Ворожа армія держави-агресорки Росії не захопила населений пункт. Про це сказала заступниця очільника українського Міністерства оборони Ганна Маляр ввечері неділі, 15 січня. На своєму каналі у Telegram вона наголосила, що ситуація в Соледарі та Бахмуті вимагає інформаційної тиші, передають Патріоти України.

Посадовець підкреслила, що обстановкою на фронті у повній мірі володіють тільки Верховний Головнокомандувач, глава Міноборони, Головнокомандувач, а також начальник Генштабу. Усі інші, навіть військові, володіють нею фрагментарно.

"Оприлюднювати інформацію про рух, переміщення, місцезнаходження наших військ мають право лише зазначені особи та спеціально уповноважені особи Міноборони і Генштабу. Публічна інформація всіх інших осіб неофіційна і не верифікована Генштабом", – написала Маляр.

Вона додала, що оприлюднення данних про переміщення та розташування українських військових на кшталт "взяли місто під контроль, залишили місто, знаходяться у такій-то частині міста, відійшли з такої-то частини у таку тощо" є злочином (ст. 114-2 ККУ).

Маляр процитувала заяву зі зведення Генерального штабу Збройних сил України, у якій зазначено, що Сили оборони відбили атаки загарбників з Росії зокрема і у районі міста Соледар.

Крім того, у Генштабі зазначали, що окупанти обстріляли позиції ЗСУ в районах понад 20 населених пунктів, серед яких є й Соледар. "Якщо простою мовою – тривають бої. Все інше – неперевірена інформація, несанкціонована і без знання загальної картини фронту (бо це державна таємниця)", – зазначила представниця Міністрества оборони України.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...