"Гарматне м'ясо" Путіна, приховане, бо "засмажене": Журналісти знайшли в Підмосков'ї могили російських солдатів, загиблих на Донбасі

З початку бойових дій на сході України російські офіційні особи повторюють, що регулярна армія в них не бере участі, а дані про втрати російських збройних сил в Сирії міністерство оборони розкриває не завжди і не в повному обсязі.

Журналістське розслідування встановило, що кілька похованих в Росії солдат і офіцерів загинули в боях на Донбасі. Про це повідомляє ВВС, передають Патріоти України.

Група незалежних розслідувачів збройних конфліктів Conflict Intelligence Team (CIT) виявила в підмосковному Солнєчногорську могилу офіцера Сил спеціальних операцій Сергія Суслова. Він був нагороджений медалями «За приєднання Криму» і «За відвагу», а посмертно став кавалером ордена «Мужності». Місце загибелі офіцера невідоме. Дата його смерті - 14 червня 2014 року, в цей час в Україні йшли бої за Маріуполь.
Сергій Федчик і Вадим Василевський загинули в липні і серпні 2014 року. Передбачається, що це сталося в боях за луганський аеропорт. Росіяни входили до складу приватної військової компанії «Вагнер».

Старший лейтенант Євген Трундаєв, герой Росії, похований в підмосковному Зарайську. Дата його смерті - 15 жовтня 2014 року. За даними журналістів, Трундаєв і ще кілька військових інструкторів з РФ загинули в Луганській області в районі села Сміле.

А в селищі Сєвєроонежськ Архангельської області на пам'ятному камені «Воїнам-землякам, полеглим за Батьківщину» прямо вказано, що старший сержант Леонід Юрійович Кічаткін 20.08.2014 загинув в Україні.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...