"Гарматне м'ясо" тирана підгорає: У Лукашенка пострілами зустрічають азійсько-африканських нелегалів, завернутих литовськими прикордонниками

Литовські прикордонники повернули в ніч проти неділі 80 нелегальних мігрантів. Крім того, на білоруській території були чутні поодинокі постріли. Про це повідомляє LRT з посиланням Службу охорони держкордону Литви в неділю, 8 серпня, зазначають Патріоти України.

Більшість мігрантів, з тих хто намагався продертися з Білорусі до Литви були вчасно виявлені, і повернуті в Білорусь на південному та південно-східному кордонах країни. Уже в світлий час доби литовські прикордонники почули на білоруському кордоні кілька поодиноких острілів, а в сутінках зафіксували кілька сигнальних ракет.

Зброю литовським прикордонникам застосовувати не довелося. На кордоні продовжують чергувати посилені загоні прикордонників.

Через помітний потік мігрантів з Білорусі, що зростає, уряд Литви 9 липня оголосив екстремальну ситуацію державного масштабу. Литва почала будувати на кордоні з Білоруссю паркан з колючого дроту. Загальна протяжність кордону двох країн становить 678,8 км.

21 липня президент Литви Гітанас Науседа підписав поправки, які урізають права незаконних мігрантів, однак зазначив, що їхні права не повинні обмежуватися більше необхідного, і закликав сейм найближчим часом виправити проблеми закону.

"Мені достеменно відомо": Цимбалюк розповів, навіщо Навальний повернувся до Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 12:30

Російський опозиціонер Олексій Навальний повертався в Москву із упевненістю в тому, що росіяни на руках понесуть його до Кремля. Таку заяву в інтерв’ю "Главкому" зробив журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти України. Журналіст додав, що раніше вв...

Вогонь не припиняється: Недзельський пояснив, чому Росія посилила наступ на Часів Яр

понеділок, 29 квітень 2024, 12:24

Окупаційна армія РФ суттєво посилила наступ на місто Часів Яр у Донецькій області. Путінські загарбники знищують населений пункт керованими авіабомбами, тож українським захисникам доводиться дуже важко на цій ділянці фронту, передають Патріоти України....