"Гармати марні без снарядів": Європа готова порушити табу заради України, - Боррель

Європейський союз готовий "порушити табу", щоб допомогти Україні відбити російське вторгнення, яке поставило на мапу національне виживання українців. Про це заявив глава європейської дипломатії Жозеп Борель у великому коментарі для Der Standard, передають Патріоти України.

"Щоб захистити себе і дати відсіч російському агресору, Україні потрібна не тільки політична і фінансова підтримка. Перш за все, їй потрібні гармати і боєприпаси, так як гармати марні без снарядів", – заявив головний дипломат ЄС.

Він зазначив, що Росія має значно більші запаси снарядів, ніж Україна, і за цю різницю українці платять своїми життями. На думку Борреля, підтримуючи ідею захисту українського суверенітету, ЄС не може не дати Україні кошти для досягнення цієї мети.

"ЄС показав, що розуміє, про що йде мова. І що в разі необхідності він готовий порушити табу. Рік тому ми вперше профінансували доставку смертоносної військової техніки в країну, що зазнала нападу. Потім восени ми почали тренувати українських солдатів під прапором ЄС на нашій землі. І тепер ми робимо ще один великий крок: ми працюємо разом, щоб забезпечити Україну боєприпасами, яких вона так відчайдушно потребує", – заявив дипломат.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...