Гарна компанія - парочка "Слуг" і колишній "любий друг": Верещук, Арахамія та Червоненко отримали антипремію за сексизм

Звичайно, вислів про "корабельну сосну" усі відразу пригадали?

Журі обрало переможців у номінаціях "Сексистське висловлювання" та "Сексиський матеріал". Цього року вперше "Це яйце" започаткувала спецпремію за випадок, який заслуговує окремої уваги, повідомляють Патріоти України із посиланням на "Українську гельсинську спілку".

У номінації "Секситські висловлювання" перемогу здобули:

Глава партії "Слуга народу" та керівник фракції, народні депутати Олександр Корнієнко і Давид Арахамія.

Під час візиту до Миколаєва вони обговорили свою колегу Ірину Аллахвердієву. "Така піддута, звичайно, трохи. Чуть-чуть тюнінг too much", - казали вони. Про кандидатку в мери міста Миколаєва від "Слуги народу" Тетяну Домбровську казали – "Баба робоча, взагалі. Як корабельна сосна. Вона тут від***рить триста зустрічей за чотири місяці. І виграє. Вона така наживо. Енергетика".

Кандидат на посаду міського голови Одеси Євген Червоненко

"Ваш уровень – научиться правильно, сдвинув ноги, сидеть на токшоу, девушка", - сказав він на програмі "Урядовий квартал" депутатці від фракції "Слуга народу" Галині Янченко.

Начальник Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді у Кривому Розі Павло Дабіжа

"Найбільше зло — це допустити жінок і дітей до прийняття важливих рішень, наприклад, до голосування, який би вигляд не мали ці люди. Саме тому загальне виборче право і рівність чоловіків і жінок, це - нісенітниця", - написав він у коментарі до допису депутатки Криворізької міської ради від "Самопомочі" Людмили Бурман.

У номінації "Секситський матеріал" перемогу здобули:

ZIK

Колишня заступниця міністра інфраструктури Олександра Клітіна оголосила про створення власної партії "Україна проти корупції". Записала відеозвернення з відкритим декольте, чим спровокувала хвилю обговорень у соцмережах. В ефірі каналу ZIK влаштували опитування, справжні у неї груди чи штучні.

"Новини Черкащини" та "Таблоїд 18000"

Отримали антипремію за заголовки "Дружина письменника з Черкас отримала нагороду за найкращу режисуру на американському кінофестивалі" та "Дружина письменника з Черкас отримала нагороду за найкращу режисуру". У матеріалі йдеться про Ірину Цілик, яка отримала нагороду американського кінофестивалю незалежного кіно "Санденс" 2020 за найкращу режисерську роботу в категорії світового документального кіно за стрічку "Земля блакитна, ніби апельсин".

"Невже режисерка не заслуговує на згадку свого імені у заголовку новини? Привід важливий – отримання престижної нагороди. Натомість медіа, які поширили цей сексизм, мабуть, вважають, що письменництво чоловіка є більш вагомим для новини. Шкода, оскільки завдання медіа – дотримуватися об'єктивності, неупередженості, збалансованості, достовірності, повноти й точності інформації, уникати дискримінації та сексизму. Це, до речі, також вимога законодавства", – сказала голова асоціації "Жінки в медіа" Єлизавета Кузьменко.

"Гал-інфо"

ЗМІ опублікувало статтю з рубрики "Портрет кандидата" про кандидатку у мери Львова Оксану Юринець. Виклали фото Юринець з великими губами та довгими нарощеними нігтями. Позаду неї було видно велику чоловічу тінь.

"Буває, що і стаття загалом ок, виважена подача, але достатньо і однієї ілюстрації, щоб усе перекреслити", – сказала журналістка Центру прав людини ZMINA Ірина Виртосу.

Цьогорічну спецпермію отримала кандидатка на посаду міської голови Києва Ірина Верещук.

"Коли я чую про ці "феміністичні рухи", кажу їм: "В армію. І все стане на свої місця", - сказала вона в інтерв'ю виданню gordonua.com.

"В українському парламенті найбільша кількість жінок за свою історію незалежності — 21% і майже 30 тисяч жінок в українській армії. Це стало можливим не за помахом чарівної палички, а завдяки тривалій боротьбі тих самих феміністок, яких Ірина Верещук посилає в армію. Дуже шкода, що політикиня відкидає той факт, що саме завдяки багаторічним зусиллям жіночого руху, вона отримала право обирати і бути обраною, а її гра у "свого хлопця в політиці" — це ілюзія, адже досі політика — це чоловіча монополія, яку варто руйнувати жіночою солідарністю та об'єднанням зусиль. А саме це могло б стати для Верещук щасливим квитком у мерство", – координаторка проєкту #вибориБЕЗсексизму Ірина Тишко.

Найближчі місяці - вирішальні: Україна і Росія у певний момент можуть "заморозити" війну за корейським сценарієм, - NYT

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:25

Серед членів адміністрації Джо Байдена зростає стурбованість стосовно того, що президент РФ Володимир Путін набирає необхідну силу для зміни траєкторії війни. Зрештою, обидві сторони можуть почати переговори про припинення вогню та замороження війни за...

"Ворог почав наступальну кампанію ще в жовтні минулого року": Селезньов дав прогноз, скільки часу триватиме активний наступ РФ

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:53

Росія буде потужно атакувати на різних ділянках фронту ще приблизно тиждень або два. Про це заявив "Еспресо" колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов. За його словами, зазвичай масштабні наступальні операції можуть тривати в...