​Гарний приклад України: Дуда закликав закріпити членство в ЄС і НАТО в Конституції Польщі

Цей крок обурив «п'яту колонну» Москви у сусідній державі

Президент Польщі Дуда заявив про необхідність закріпити в конституції країни членство в Євросоюзі і НАТО. Про це лідер сусідньої держави заявив під час святкування Дня конституції, зазначають Патріоти України.

"У нас є конституція і треба дискутувати над її змінами, оскільки слід дискутувати про те, чи потрібно ввести в нашій конституції положення про ЄС і чи маємо ми гарантувати в конституції присутність в цьому великому Союзі. Я особисто переконаний, що так", - підкреслив Дуда.

Він також додав, що в конституцію також треба вписати членство країни в НАТО.

Прес-секретар правлячої партії "Право і Справедливість" (PiS) Беата Мазурек зазначила, що можна вести розмову про такі записи в конституції країни.

При цьому, лідер опозиційної партії "Громадянська платформа" Схетина заявив, що заяву президента з цього питання є "несерйозною", оскільки PiS виступає проти цього кроку.

Нагадаємо, що президент України Петро Порошенко ще 19 лютого підписав закон про закріплення в Конституції стратегічного курсу країни на членство в ЄС і в НАТО.

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...