​Гарних виборів, фрау Бербок: Лідерка німецьких "зелених" пообіцяла заблокувати "Північний потік-2"

За словами політикині, не можна довіряти запевненням Москви у збереженні транзиту газу через Україну після запуску проєкту

Анналена Бербок є противником російського газопроводу «Північний потік – 2»

За кілька днів до виборів у Німеччині лідерка «зелених» Анналена Бербок пообіцяла не допустити запуску «Північного потоку – 2» за умови, що увійде до складу нового німецького уряду. Про це пише tagesspiegel, зазначають Патріоти України.

За словами Бербок, не можна довіряти запевненням Москви у збереженні транзиту газу через Україну після запуску проєкту.

«Я б їх (дозволи на запуск «Північного потоку – 2», – ред.) не видала», – зазначила Бербок.

Як відомо, Анналена Бербок є противником російського газопроводу «Північний потік – 2» і неодноразово критикувала угоду США і Німеччини.

Напередодні глава «Нафтогазу» Юрій Вітренко розповів, як Росія може залишити Україну без транзиту газу.

Також повідомлялося, що наступник Меркель підтримав «Північний потік – 2».

До слова, долю «Північного потоку – 2» вирішуватимуть також поляки.

Раніше в Європі попередили про «цінові цунамі» через «Північний потік – 2».

Нагадаємо, німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung написало, що російському «Газпрому» доведеться продати газопровід «Північний потік – 2», аби він відповідав Газовій директиві Євросоюзу. Тобто, щоб використовувати потужності газопроводу на 100%, «Газпрому» доведеться його продати незалежному операторові.

До слова, Держдепартамент США вимагає від Росії якомога швидше наростити поставки газу до країн ЄС через Україну, оскільки власних запасів енергоносіїв у європейських країнах не вистачить для того, аби перезимувати.

У відповідь прессекретар президента Росії заявив, що газ неможливо транспортувати до Європи доти, доки він не буде проданий.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...