Гауляйтер Аксьонов після підриву окупантами Каховської ГЕС поскаржився на ризик обміління Північно-Кримського каналу

Гауляйтер Аксьонов після підриву окупантами Каховської ГЕС поскаржився на ризик обміління Північно-Кримського каналу

Так званий "глава Криму" Сергій Аксьонов поскаржився, що Північно-Кримський канал, через яким вода надходить на тимчасово окупований півострів, може обміліти. Причина цього - підрив Каховської гідроелектростанції, здійснений російськими загарбниками в ніч проти 6 червня, передають Патріоти України.

Зазначимо, що пропаганда країни-агресора вже намагається видати вибух на ГЕС за "український обстріл". Брехунів не бентежить, що настільки масштабні руйнування могли бути викликані лише детонацією закладеної вибухівки всередині, а не зовнішнім прильотом.

Гауляйтер Криму вранці 6 червня повідомив, що водосховища на півострові наповнені на 80%. Підтоплення Криму не загрожує."Однак є ризик, що Північно-Кримський канал мілітиме", – заявив злочинець. Аксьонов стверджує, що на півострові є достатні запаси питної води, а також проводяться роботи з "мінімізації втрат води в каналі".

Додамо, що роботу Північно-Кримського каналу Україна не контролює з кінця лютого 2022 року. Окупантам вдалося поновити подачу дніпровської води на півострів тільки після початку широкомасштабного вторгнення.

Забір води для Криму проводиться в нижній течії Дніпра Каховського водосховища. Канал був перекритий у квітні 2014-го. Пропагандисти писали, що його роботу було відновлено в березні 2022-го.

Ще минулого року, коли стало відомо, що росіяни замінували Каховську гідроелектростанцію, секретар РНБО Олексій Данілов попереджав: у разі підриву об'єкту Крим залишиться без водопостачання на 10-15 років або навіть назавжди.

ВАКС конфіскував багатомільйонні активи експрезидента Мотор Січі Богуслаєва, арештованого за держзраду

четвер, 18 квітень 2024, 14:30

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції про застосування санкції у вигляді стягнення активів колишнього президента заводу Мотор Січ В'ячеслава Богуслаєва та гендиректора російської компанії Борисфен Петра Кононенка. Про це пові...

"Треба припинити говорити, що США зроблять. Ми повинні": Боррель зробив різку заяву про ППО для України

четвер, 18 квітень 2024, 13:59

Віце-президент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель наголошує, що не можна постійно розраховувати на США, Європа має дати Україні системи протиповітряної оборони з власних запасів. Про це...