Газовий зашморг Москви: "У Молдові дуже критична ситуація, це перший дзвоник. Україна наступна", - Олена Зеркаль

Серйозні проблеми з наявністю газу після Молдови можуть з'явитися і в інших країнах Європи, зокрема в Україні. Про це радник міністра енергетики України Олена Зеркаль заявила в інтерв'ю "Радіо Свобода", зазначають Патріоти України.

"Там дуже критична ситуація. І проводили дуже багато зустрічей і розмов із Молдовою щодо того, як вирішувати цю кризу. І, зрозуміло, її можна вирішувати тільки спільно. Адже Молдова – це перший дзвоник. У принципі, ця криза буде притаманна всій Європі. І, на жаль, Україна наступна", - сказала вона.

Радниця глави Міненерго України зазначила, що Молдова, на відміну від Білорусі, не отримала від Росії "спеціальних цін" на газ.

"Молдова отримала ще додаткові умови укладення цих контрактів. І зараз їм дуже важко. І вони звертаються саме до України за допомогою, до ЄС", - пояснила Зеркаль.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...