"Газпром" зазнав дошкульної поразки й на "фінляндському фронті"

Фінляндія з 1 січня 2020 року почала отримувати газ по новому трубопроводу Balticconnector з сховищ Латвії через Естонію, таким чином Росія втратила монополію на поставки "блакитного палива" до північного сусіда, повідомляють Патріоти України з посиланням на естонського оператора Elering AS.

Як наголошується в повідомленні, в перші дні роботи газопровід працює на повну потужність.

Ринок газу, що охоплює Естонію, Латвію і Фінляндію, є першим тристороннім ринком в Європі.

"Газпром" втратив монополію на поставки газу до Фінляндії

"Відкриття зони Спільного ринку вже значно збільшило транскордонну торгівлю газом між країнами. Споживачі і економіка регіону можуть тільки виграти від посилення конкуренції. Результати першого торгового дня єдиного ринку недвозначно підтверджують, що створення Balticconnector було вірним рішенням, незважаючи на широко поширений скептицизм щодо необхідності об'єднання в попередні роки", - сказав Тарінг Вескімягі, голова правління Elering.

Нагадаємо, Естонія і Фінляндія 11 грудня 2019 року поєднали свої газотранспортні системи, запустивши загальний газопровід Balticconnector. Довжина підводної частини Balticconnector від Палдіскі до фінської Інкоо становить 77 км. Наземна частина займає 55 км в Естонії і 21 км у Фінляндії. Будівництво газопроводу обійшлося приблизно в 300 млн євро, з яких ЄС надав понад 200 млн євро. Розрахункова потужність трубопроводу становить 7,2 млн куб. м газу на добу.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...