Генерал армії США сказав, як Україна може уникнути тривалої війни із РФ

Якщо війна Росії проти України переросте у довготривалу фазу, то це призведе до подальшого кровопролиття та ескалації. Зокрема, у війну може втрутитись Китай. Запобігти цьому можна, надавши Україні сучасне озброєння, передають Патріоти України.

Про це заявив верховний головнокомандувач Об'єднаних Збройних сил НАТО в Європі у 1997-2000 роках генерал армії США Веслі Кларк під час спеціальної військової панелі Київського безпекового форуму. Він також розповів, як можна запобігти такому сценарію"Україна повинна мати бойову спроможність відкинути російські війська на Донбасі, розрізати поступово їхні сили в Херсоні і в Херсонській області, закрити їм доступ до Криму і рухатись у двох напрямках: на сході і на півдні, розрізаючи російські війська", – сказав генерал.

Під бойовою спроможністю генерал Кларк має на увазі сучасну зброю та військову техніку, у тому числі американські винищувачі F-16.

"Крім того, треба отримати мобільні засоби захисту, після чого закрити ці, якщо хочете, котли чи оточення у двох місцях. А для цього потрібні і танки, і РСЗВ, і гелікоптери, і літаки, такі як Су, як F-16 тощо. Також для цього потрібні належні логістичні спроможності та відповідні дані розвідки", – додав Веслі Кларк.

Також він озвучив думку, що Україна має використати це вікно можливостей і перейти на стандарти НАТО. "Якщо Україна, збереже високі моральні стандарти, належний дух і мотивацію, а також отримає належне обладнання, озброєння і техніку, у тому числі і МіГ-35, інші види гелікоптерів і літаків від дружніх країн, то ми зможемо уникнути сценарію тривалої війни", – наголосив американський генерал.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...