Генерал ГРУ керував операцією "солодкої парочки" з Лондона: Британці "пришпилили" третього отруйника Скрипалів, розсекречено деталі сенсаційного розслідування

Третій підозрюваний в отруєнні колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії співробітник ГРУ Денис Сергєєв (Сергій Федотов) керував операцією з Лондона і передавав звіт куратору з Москви. Такі дані оприлюднили розслідувачі The Insider і Bellingcat в п'ятницю, 28 червня, зазначають Патріоти України. Відзначається, що він продовжує працювати в ГРУ, маючи звання генерал-майора.

Так, стало відомо, що Федотов вранці 1 березня 2018 року зателефонував "Тимуру Агафонову" і отримав доручення летіти в Лондон. Далі він переписувався і гооврив по телефону з невідомим чоловіком, який в одному з додатків із обміну контактними даними значиться як "Амір Москва".

В аеропорту Хітроу Федотов приземлився в 10:33 за місцевим часом наступного дня. Він повідомив про це "Аміру", з яким активно спілкувався протягом дня.

3 березня близько 11:30 він пересувається в район Oxford circus, де були помічені і двоє інших підозрюваних Чепіга і Мишкін (Боширов і Петров).

Відзначається, що після першої поїздки Боширова і Петрова в Солсбері зафіксовані нові дзвінки від Федотова "Аміру".

Переміщення Боширова і Петрова

Відразу після їхнього другого візиту в місто, де були отруєні Скрипалі, Федотов приїхав в аеропорт, попередньо відзвітувавшись куратору з Москви.

Також з'ясувалося, що Федотов навіть після того, як засвітився в розслідуванні, продовжив роботу в ГРУ, про що свідчать дані про його переміщення в офіс за адресою Хорошевське шосе, 76 (штаб-квартира ГРУ).

Пересування Федотова

ППО недоімперії тріщить по швах: Бійці ССО спалили третій російський "Бук" на Сумському напрямку за тиждень (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:55

Не встигли вояки держави-агресора прибрати останки "Буків" вражених 30 квітня, як їм додалося сумної роботи. Оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій уразили ворожий зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Сумському напрямку. Про це повідом...

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...