Генерал-лейтенант Кожем'якін розповів, яке завдання "максимум" поставив Путін своїм військам до 9 травня

Для глави країни-агресора РФ Володимира Путіна у війні проти України вкрай важливим є повне оточення Маріуполя і взяття у полон захисників міста. Завданням "максимум" до 9 травня можна вважати захоплення окупантами всієї території Донбасу. Про це заявив генерал-лейтенант СБУ у відставці, народний депутат Андрій Кожем'якін. Думкою він поділився в інтерв'ю Олесі Бацман, яке доступно на YouTube, передають Патріоти України.

"Це психологічно. Думаю, вони хочуть якусь маленьку, але потім добре роздуту і показану перемогу. Скажімо, удар у напрямку Слов'янська, Краматорська, Сєвєродонецька, щоб вийти на кордони Луганської й Донецької областей періоду 2014 року", – припустив Кожем'якін.

За його словами, самому російському лідеру в тому стані, в якому він нині перебуває, а також його оточенню й військовому керівництву "важко точно уявити, чого вони хочуть" добитися. Зокрема, до Дня перемоги, який в РФ відзначають 9 травня.

Він назвав природним для Путіна бажання захопити важливі українські міста, як-от Маріуполь на Донеччині. Разом із тим, вважає нардеп, глава РФ прагне "схилити" захисників міста до здачі в полон або ж прагне їхнього "знищення".На думку генерал-лейтенанта, не можна виключати й імовірність другої спроби путінської армії захопити столицю України. Він наголосив, що нині в районі Гомеля, Мозиря й інших білоруських міст перебуває угруповання військ РФ із близько 20 тис. військовослужбовців.

"Думаю, фашист Путін і командувачі його збройними орками пропонують варіант, щоб основний удар завдати з боку Донецька, Луганська. Якщо у них будуть успіхи на цьому напрямку, я не виключаю, що 20-тисячне угруповання може зробити ще один похід у бік столиці України. Але думаю, цього не відбудеться", – підкреслив Кожем'якін.

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...

Захарова пожалілася на "ворожі дії" країн Балтії та пригрозила "асиметричними заходами"

неділя, 5 травень 2024, 23:39

Представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Москва планує запровадити економічні та транзитні санкції щодо Латвії, Литви та Естонії за «ворожі дії» щодо Росії. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. «На ворожі дії прибалтів ...