Генерал-майор запасу СБУ пояснив, чому Авдіївка стала критично важливою для росіян

Директор Агентства реформування сектору безпеки, генерал-майор запасу СБУ, екс-заступник голови спецслужби у 2014-2015 роках Віктор Ягун назвав основні причини, чому зараз місто Авдіївка Донецької області стало критично важливим об’єктом для росіян, передають Патріоти України.

В ефірі телемарафону він розповів, що перша причина, чому російські окупанти зганяють все більше техніки та особового складу в жорстокій боротьбі за Авдіївку, – це намір ворога захопити стаціонарні укріплення на сході напередодні зимової кампанії.

"Якщо подивитися на карту, то можна зрозуміти, що Авдіївка – це якраз той виступ, який з 2015 року не просунувся ні вперед, ні назад…Вона досить сильно була укріплена, і зрозуміло, що ворог намагається нас посунути звідти. Особливо напередодні зимової кампанії, де стаціонарні укріплення будуть грати визначальну роль. Це перше", – зазначив Ягун.

Друга причина полягає в тому, що Авдіївка – це "ворота" в окупований Донецьк. Також це важливий логістичний шлях постачання всього необхідного для боротьби з російськими загарбниками. Окупанти розуміють, що наступ за звільнення всієї Донецької області "напевно почався би все ж таки з Авдіївки".

"Всі вже визнають, що це місто – "ворота" в Донецьк. Через нього ми маємо можливість контролювати перебування ворога в обласному центрі, навіть артилерією дошкуляти йому. Переміщувати ті чи інші засоби ураження і боєзапас по місту, по залізниці. І це ворогу дуже не подобається. Фактично, якщо би почався наступ за звільнення Донецької області, то він напевно почався би все ж таки з Авдіївки, тому що це найбільший такий виступ і найближче до міста (до Донецька – УНІАН)", – акцентував генерал-майор запасу СБУ.

Російська окупаційна армія готова використовувати згубну для них тактику, яка призводить до шалених втрат, щоб вже найближчим часом продемонструвати суспільству РФ хоча б якійсь результат того, як вони нібито змінюють ситуацію на свою користь на лінії фронту.

"І це все в комплексі показує, що вони хочуть повторити для свого лідера, напевно, історію з Бахмутом. Для них критично показати, що вони щось захоплюють, якось змінюють ситуацію на краще на лінії фронту. Тим більше, що є справді небезпека цьому місту (Авдіївці – УНІАН), воно в певному плані оточено ворогами з двох боків. І в них є така мрія, що вони покажуть, що можуть його повністю оточити і захопити.

Таким чином, ще раз наголошую, продемонструвати своєму суспільству, що "ми не тільки зупинили наступ України, але й перехопили ініціативу і підемо вперед". Тому для них критично показати хоч якійсь результат, при чому вже в найближчий час", – підкреслив Ягун.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...