Генерал Муженко розповів, чому росіяни так швидко окупували південь України у перші ж дні повномасштабного вторгнення

Колишній глава Генерального Штабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що на початку повномасштабного вторгнення російські окупаційні війська зайшли на південь України через перешийки. Українські військові не очікували таких дій від армії РФ, тому і не змогли утримати оборону. Про це генерал розповів у інтервʼю виданню Факти.

«Щодо півдня, ми не передбачали, що росіяни можуть зайти через перешийки. Під час гри розглядали варіант, що вони можуть прорватися на південному фланзі, тобто між Маріуполем і Волновахою і вийти в район Мелітополя. Для відбиття можливого вторгнення був передбачений рубіж по річці Молочній. А сталося зовсім інакше. Якраз вся загроза була саме з півдня та з заходу на схід вздовж узбережжя Азовського моря», — зазначив Муженко.

Він додав, що ЗСУ розуміли дії росіян напередодні вторгнення та знали приблизну чисельність війська РФ, яке могло зайти на територію України. За приблизними оцінками 24 лютого чисельність російської окупаційної армії, яка вторглася до України, складала 176−180 тисяч.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...