Генерал під ударом: Командування "Південь" судитиметься з блогеркою за заяву про те, хто розмінував Чонгар у лютому 2022 року

Андрій Ковальчук

Оперативне командування Південь подаватиме до суду на блогерку Любов Стельмахович із нікнеймом "Вовчиця", яка розмістила на своєму YouTube-каналі відео "Хто розмінував Чонгар (поіменно) і кому довіряти в ЗСУ"

В ОК Південь стверджують, що в цьому відео блогерка безпідставно звинуватила командувача військ оперативного командування Південь генерал-майора Андрія Ковальчука.

В оперативному командуванні наголосили, що заяви блогерки Стельмахович «некомпетентні та упереджені».

Військові зазначили, що Стельмахович у своєму відео публічно звинуватила Ковальчука у злочинній недбалості або держзраді в рамках «здачі півдня України» на початку повномасштабного вторгнення.

«Чи то некомпетентність експертів диванного штибу, чи то навмисне намагання підірвати довіру до Сил оборони, чи то виконання брудного замовлення диверсійних сил із дискредитації конкретних посадовців і військових командирів? Це може бути з’ясовано в суді», — йдеться в повідомленні.

У командуванні підкреслили, що у Ковальчука не було в підпорядкуванні угруповання військ Південь, про зону відповідальності якого йдеться у відео блогера.

«А відповідно, і не керував їхньою діяльністю, не визначав їм бойові завдання, не відповідав за результат їх виконання. Таким чином, звинувачення бойового командира, Героя України <…> щонайменше виглядає як недолуга спроба використати відоме ім'я для власного піару. В іншому випадку — це відверта спроба дискредитувати, підірвати довіру та внести розбрат у військо», — заявили в Південь.

Військові наголосили, що для встановлення справедливості до суду буде направлено позов до Стельмахович «за брудний безпідставний наклеп».

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...