Генерал розповів, які міста України можуть прикрити NASAMS від російських "Іскандерів"

За умови більших поставок норвезьких зенітно-ракетних комплексів NASAMS закрити небо над Україною можна буде до кінця 2023 року. Про це в інтерв'ю Obozrevatel розповів екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко, передають Патріоти України.

Ті ЗРК, що передадуть Україні найближчим часом, можуть, зокрема, прикрити небо над Києвом. "Треба прикривати столицю, центр прийняття рішень, а ще одну використовувати деінде, реалізовувати принцип тришкіного каптана – коли утворилася "дірка", відриваємо "латку" з іншого місця і прикриваємо нею це місце. А на старому місці з'являється "дірка", - пояснив Романенко.

Романенко зауважив, що радіус дії NASAMS з покращеними ракетами за висотою - 20 км і 40 км - за дальністю. В умовах бойових дій ці ППО ще не перевірялися, але попередньо вони можуть працювати по балістичних та крилатих ракетах, у тому числі по "Іскандерах".

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...