Генерал США уточнив, якої зброї не вистачає ЗСУ для звільнення Херсона і Маріуполя

Українським військовослужбовцям для деблокування Маріуполя і звільнення від російських окупантів Херсона потрібні певні види озброєння, які вона запитує у партнерів. Про це заявив бригадний генерал у відставці, старший науковий співробітник Центру Белфер при Гарвардській школі Кеннеді Кевін Райан в інтерв'ю сайту ТСН, передають Патріоти України.

"Я думаю, що Україна просить допомоги в певних видах зброї, які, на її думку, дадуть їй найкращу можливість перемогти російські сили як на Сході, так і на півдні. Вони включають частину зброї, нещодавно передану США і НАТО. Найважливішим, на мою думку, будуть системи ППО, такі як С-300 або інші типи такої зброї, які зможуть збивати не тільки російські літаки, а й деякі ракети та крилаті ракети", - підкреслив він.

За словами експерта, також для майбутніх боїв ЗСУ потребують артилерійських систем і контрбатарейних радарів, які дозволять їм знати напрямок наступу артилерії. "Ці речі будуть дуже важливі в цій боротьбі на сході України і, звичайно, за Херсон", - додав він.

"Причина, чому я згадав системи ППО й артилерію – це те, що просить Україна. Це те, що деякі країни мають і можуть надати, але це також речі, які дуже важко отримати в тих кількостях, які потрібні Україні, тому я сказав, що думаю, що є набагато важливіші речі. США, наприклад, мають тільки системи ППО і радари Patriot і всього батальйонів у власному користуванні. Тому США реально не можуть надати Patriot Україні", - говорить генерал.

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...

Треба закрити небо: Пісторіус попросив Швейцарію передати Україні Patriot

середа, 8 травень 2024, 17:44

Німеччина виступила з ініціативою щодо зміцнення протиповітряної оборони України. Так, нещодавно міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус попросив свою швейцарську колегу Віолу Амхерд поставити Києву систему Patriot. Однак переговори явно не привели н...