Генеральний штаб: ЗСУ відбили всі атаки ворога на Донбасі. Карта бойових дій станом на 18 серпня

На Півночі ситуація залишається незмінною. На Волинському і Поліському напрямках білоруські війська продовжують виконувати завдання з охорони кордону. Крім того, зберігається висока загроза завдання ракетних ударів. Водночас на Сіверському напрямку продовжуються обстріли мирних населених пунктів,передають Патріоти України.

Ситуація на Харківщині

На Слобожанському напрямку окупанти продовжують вести бойові дії з метою утримання зайнятих раніше позицій і недопущення контрнаступу наших військ.

На Харківському напрямку окупанти обстрілюють мирні населені пункти зі ствольної та реактивної артилерії. Крім того, ворог дистанційно замінував Леб'яже.

Ситуація на Донеччині

У Донецькі області тривають найбільш запеклі бої на різних напрямках фронту. Однак наші захисники та захисниці відбивають усі атаки ворога, зокрема:

  • На Краматорському напрямку росіяни пішли у наступ у напрямку Миколаївка – Виїмка, однак ЗСУ відбили атаку й окупанти відступили;
  • На Бахмутському напрямку ворог атакував одразу на 7 напрямках: Володимирівка – Соледар, Покровське – Бахмутське, Покровське – Бахмут, Клинове – Бахмут, Семигір’я – Зайцеве, Семигір’я – Кодема та Гольмівський – Зайцеве. Усі атаки відбили ЗСУ, загарбники відступили з втратами.
  • На Авдіївському напрямку ворог наступав у напрямку Лозове – Первомайське, однак без успіху.
  • На Новопавлівському напрямку окупанти йшли в наступ у напрямку Єгорівка – Шевченкове, однак після зустрічі з ЗСУ відступили.

На всіх напрямках на Донеччині тривають обстріли мирних населених пунктів з різного озброєння.

Ситуація на Півдні

На Запорізькому напрямку окупанти обороняють уже зайняті раніше позиції. Крім того, ворог веде повітряну розвідку.

На Південнобузькому напрямку ситуація схожа – окупанти так само прагнуть обороняти захоплені території. Водночас вони обстрілюють населені пункти та завдають авіаударів. У Чорному морі в готовності до атак перебувають 2 носії крилатих ракет.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали:

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...