Генералу Драпатому на Харківщину перекинули необхідні сили, - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що на Харківський напрямок, де триває атака російських окупантів, перекинули додаткові сили, передають Патріоти України.

«Харківщина — тривають наші контрударні дії, напрямок посилено, зокрема Вовчанськ та загалом прикордонні райони. Бригадний генерал Михайло Драпатий за цей напрямок відповідає безпосередньо на місці, йому надаються необхідні засоби ураження, необхідні сили», — сказав президент під час вечірнього відеозвернення.

Зеленський додав, що на Харківському напрямку з’являється більше результатів дій України. Президент подякував українським захисникам, які зберігають позиції та роблять усе, щоб стабілізувати ситуацію.

За його словами, військове керівництво розуміє, як діє ворог і бачить задум на відтягування українських сил. «Звісно, донецькі напрямки не залишаємо без необхідної підтримки та забезпечення, а саме — Краматорський напрямок, Покровський. Незмінна увага Куп’янському напрямку. Ми також фіксуємо ворожу активність проти Сумщини та Чернігівщини — диверсійні групи, обстріли», — зазначив він.

Зеленський додав, що ЗСУ відповідають на російські атаки вогнем, а основна мета ЗСУ зірвати російську спробу розширити війну.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...