Генерали краще знатимуть своїх бійців: В Україні внесено зміни у порядок присвоєння військових звань, відповідно до стандартів НАТО

В Україні внесено зміни у порядок присвоєння військових звань

Чергові військові звання, до майстер-сержанта включно, присвоюватимуть командири бригад, повідомляють Патріоти України з посиланням на указу № 483/2021 «Про внесення змін до Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України».

Також в Україні можуть зникнути деякі звання служби цивільного захисту.

Чергові військові звання військовим присвоюють до майстер-сержанта (майстер-старшини) включно — командири бригад (полків, кораблів 1 рангу).

Також присвоюють посадові особи, які відповідно до Дисциплінарного статуту ЗСУ прирівняні до підполковника (капітана 2 рангу).

Звання Збройних сил України

Командири корпусів та командувачі військ оперативних командувань і посадові особи, які відповідно до Дисциплінарного статуту прирівняні до них.

Також командувачі видів, окремих родів військ (сил) ЗСУ, начальник Генерального штабу Збройних Сил України, командир військової частини А0515 (ГУР МО).

Керівник служби персоналу Міноборони України до полковника (капітана 1 рангу) включно — Міністр оборони України та Головнокомандувач Збройних Сил України (крім військовослужбовців, яких призначає на посади Міністр оборони України).

Зміна звань у ДСНС

Кабінет Міністрів запропонував привести деякі звання відповідно до стандартів НАТО. Про це пише народний депутат Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі.

За його словами, мова йде про звання молодшого начальницького складу служби цивільного захисту.

В Україні планується замінити наступні звання:

  • молодший сержант і сержант СЦЗ – на сержанта СЦЗ;
  • старший сержант СЦЗ і старшина СЦЗ – на майстер-сержанта СЦЗ;
  • прапорщика СЦЗ і старшого прапорщика СЦЗ – на головного майстер-сержанта СЦЗ.

Відповідна норма закладена в проєкті закону щодо вдосконалення законодавства з питань проходження служби цивільного захисту, який погодив Кабмін.

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...