Генерали Пентагону прогнозують: Війна з Росією та Китаєм не буде "етичною", а жорстокою та підступною - на знищення

Ворогу треба зразу враховувати - США не даватимуть фори наймогутнішим супротивникам

Військові США мають розпочати підготовку до конфліктів зі швидким розвитком подій з використанням штучного інтелекту та іншими можливостями під час проведення військових ігор з умовними противниками, які нагадують російські та китайські збройні сили. Водночас ці умовні вороги не повинні обмежуватися етичними обмеженнями щодо штучного інтелекту під час бойових дій. Про це на цьому тижні заявили два високопоставлених американських воєначальники, повідомляють Патріоти України з посиланням на видання Defense One.

Йдеться, зокрема, про те, що під час реальних бойових дій в майбутньому противник може продемонструвати нову швидкість прийняття рішення на полі бою, а також цілком можливо використовувати озброєні роботизовані системи, запрограмовані на ведення вогню без контролю людини.

Разом з тим, американські військові розпочали експериментувати з інструментами штучного інтелекту та передовими мережами під час «Проєкту «Конвергенція». Так, минулої осені перша демонстрація у рамках цього проєкту показала, що удосконалені цифрові зв’язки у поєднанні зі штучним інтелектом допоможуть скоротити з декількох хвилин до лічених секунд час, необхідний для ідентифікації та знищення цілі.

Водночас голова Командування армії майбутнього генерал Армії США Джон Мюррей вважає, що хоча зусиль у напрямку розвитку таких технологій наразі докладається достатньо, вистачить цього насправді ненадовго, тому Армія США має бути готова протистояти противнику, який "не матиме етичної основи" під час прийняття рішень.

Генерал-лейтенант Денніс Кролл, що очолює JADC2, заявив, що хоч США дійсно інтегрує деякі сучасні можливості штучного інтелекту у свої військові ігри, робити це треба набагато швидше – зокрема для того, щоб скоротити час, необхідний для прийняття рішень.

На його думку, військові повинні ретельніше тренуватися, щоб уникнути збоїв у роботі чи підробки мережі на полі бою.

За два кроки до... Росія, Китай, Іран та їх сателіти пов'язані не ідеологією, а відчаєм, - WP

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:00

Іран, Росія, Китай та КНДР очолюють блок диктаторських режимів, до якого входять і терористичні угрупування - їх пов'язує не ідеологія, а відчай. Про це йдеться в аналітичній статті на сайті The Washington Post, передають Патріоти України. Всі ці країн...

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...