Генератор позитивних новин: Зеленський з пафосом відкрив міст через Дніпро в Запоріжжі та привітав українців з Днем Соборності

Президент Володимир Зеленський відкрив добудований міст через Дніпро в Запоріжжі і привітав українців з Днем Соборності. Відповідне відео він опублікував у Instagram, зазначають Патріоти України.

“Тільки сильний народ може стати єдиним. Тільки єдиний народ може створити найсильнішу країну. З Днем Соборності України!” – написав український лідер.

Як повідомляє прес-служба президента, у Запоріжжі він взяв участь у флешмобі «Живий ланцюг» з нагоди свята. Понад 1500 людей взялися за руки і з’єднали береги річки Дніпро через новий міст, що символізує соборність української держави.

Перший такий флешмоб пройшов у січні 1990 року, тоді в ньому взяли участь понад мільйон українців у різних регіонах країни. Зеленський зазначив, що 103 роки тому був проголошений Акт Злуки, що стало знаковою подією в історії створення держави.

Він зазначив, що ця подія дає 2 важливих настанови для всіх наступних поколінь: якщо не припиняти боротьбу – рано чи пізно єдина і незалежна держава буде повністю відновлена, а також якщо не досягти справжньої єдності, незалежність буде втрачена.

“Наші погляди, відмінності, бачення можуть бути абсолютно різними, але ніколи не мають стати вищими, ніж Україна, неподільна та незалежна. Так, об’єднатися по-справжньому складно, непросто. Тільки сильний народ може стати єдиним. Тільки єдиний народ може створити сильну країну, яка живе, яка будує лікарні, стадіони, літаки, кораблі, яка зводить знакові об’єкти”, – підкреслив президент.

Він також звернувся до жителів окупованого Криму та ОРДЛО. Зеленський зазначив, що близько 100 років тому возз’єдналися століттями відірвані одна від одної частини єдиної України, і сьогодні Донбас і Крим відірвані від України вже 8 років. При цьому, він акцентував, що для нас цей час – немов століття.

“Я знаю, що ми точно будемо разом. І впевнений, не через віки, а якомога швидше. У Донецьку і в Криму ми з вами обов’язково проголосимо новий Акт Злуки й будемо відзначати це щороку. Погодьтесь, є традиції, які мають обов’язково з’явитись у майбутньому”, – сказав український лідер.

Він також опублікував селфі на фоні моста і похвалився, що при його президентстві за 20 місяців змогли зробити те, що не могли зробити майже 20 років при минулій владі.

  • У грудні 2019 року тодішній прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявляв, що взяв під особистий контроль будівництво мосту в Запоріжжі, пообіцявши, що його будівництво буде завершено через 2-3 роки.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...