Генсек Гутерріш у шоці: Співробітники ООН, які мали допомагати біженцям, причетні до нападу на Ізраїль 7 жовтня

Співробітники Близькосхідного агентства ООН з питань допомоги палестинським біженцям (БАПОР), ймовірно, причетні до жорстокого нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня минулого року. Таку інформацію керівництву ООН передала ізраїльська влада, передають Патріоти України.

Як заявив глава БАПОР Філіп Лаццаріні, Агентство почало розслідування щодо тих співробітників, на яких вказали ізраїльтяни. "Я прийняв рішення негайно розірвати контракти із зазначеними співробітниками і почати розслідування. Будь-який співробітник БАПОР, причетний до терористичних актів, буде притягнутий до відповідальності, в тому числі кримінальної", — заявив глава агентства.

Відомо, що мова йде про 12 співробітників агентства. Які саме дії вчинили підозрювані - не повідомляється.

Прес-секретар генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік в коментарі агентству Reuters також підтвердив, що Антоніу Гутерріш проінформований щодо звинувачень, висунутих його підлеглим. "Генеральний секретар в шоці від цієї новини", - стверджує Дюжаррік.

Державний департамент США оголосив, що тимчасово призупиняє "додаткове фінансування" БАПОР у зв'язку з цією підозрою. Слідом за США про припинення фінансування БАПОР також заявила влада Великобританії, Канади, Австралії, Італії та Фінляндії, повідомляє BBC.

Адміністрація Палестинської автономії і ХАМАС закликали не допустити припинення роботи БАПОР, від якої значною мірою залежить гуманітарна ситуація в Секторі Гази і на Західному березі Йордану.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...