​Генсек НАТО підтримав рішення Британії надати Україні дефіцитне озброєння для протидії російській навалі

Україна має повне право на захист свого суверенитету та територіальної цілісності, і НАТО його підтримує. Про це сказав генсек Альянсу Єнс Столтенберг у відповідь на питання щодо рішення Великої Британії надати оборонне оружня Україні, повідомляють Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Я, власне, вважаю важливим, щоб Україна мала право захищати собі... НАТО підтримує Україну заради того, щоб вона могла використати це право", - заявив Столтенберг на пресс-конференції в Берліні після переговорів із канцлером ФРН Олафом Шольцем.

Він нагадав, що таке право закріплене у Хартії ООН. А НАТО підтримує Україну різними шляхами. За словами Столтенберга, Альянс надає підтримку Україні, насамперед, політичну, але також і практичну – підтримуючи оборонні структури у питаннях нарощування потенціалу, підготовки кадрів, розвитку ВМС.

Щодо надання смертоносної, оборонної зброї, то різні члени Альянсу мають різні підходи, пізнавши Столтенберг. Деякі з них надають і таку підтримку.

Напередодні Великобританія анонсувала постачання озброєння Україні – легких протитанкових оборонних систем. А сьогодні стало відомо, що в київському аеропорту Бориспіль здійснили посадку два транспортні літаки C-17A Globemaster III британських ВВС, які, ймовірно, доставили це озброєння.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...