Генсек НАТО виступив різко проти збиття Польщею ракет над Україною: У чому причина

НАТО не змінило своєї позиції та не буде безпосередньо залучене у війну РФ проти України. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, коментуючи пропозицію Польщі збивати російські ракети над Україною системами ППО, які належать країнам Альянсу, передають Патріоти України.

Він зазначив, що Україна отримає і ЗРК Patriot, і системи NASAMS, але політика НАТО незмінна: Альянс не буде брати участі у війні.

«Ми не станемо частиною конфлікту. Ми підтримуємо Україну в знищенні російських літаків, але НАТО не буде залучене безпосередньо», — підкреслив генсек НАТО.

З небажанням НАТО бути залученим у війну в Україні питання вже не стоїть «буде, чи ні», воно звучить лише «коли». Таку думку висловив представник Сил оборони України, керівник Центру протидії дезінформації при РНБО лейтенант Андрій Коваленко.

"З такою позицією питання вже не стоїть «буде, чи ні». Воно звучить лише «коли»? Бо ментально для росіян - це слабкість. А вони сприймають її як запрошення до дій. Ресурсів просто не вистачає", - написав Коваленко.

Армія Путіна швидко просувається на Донеччині - жителів трьох міста просять виїжджати

вівторок, 20 серпень 2024, 0:00

Російські окупаційні війська досить швидко просуваються в Донецькій області. Відтак жителям Селидового, Мирнограду та Покровська рекомендують евакуюватися. Про це повідомляють аналітики DeepState, передають Патріоти України. "Враховуючи рухи ворога та ...

Чи є загроза для України з Бєлгородської області: У ДПСУ розповіли про ситуацію

понеділок, 19 серпень 2024, 23:30

Наразі ДПСУ України не фіксую перекидання російським командуванням сил до Бєлгородської області. Прикордонники стежать за ситуацією. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передають Патріоти України. "На даний момент такого (руху ...