"Генштаб ЗСУ докладає всіх зусиль": Селезньов оцінив ситуацію на фронті й пояснив, чому найближчі дні визначальні

Наступні десять днів можуть бути вирішальними на фронті. Якщо до 20 вересня росіянам не вдасться досягти значного просування на Покровському напрямку, їхні ресурси та можливості, скоріше за все, будуть вичерпані, передають Патріоти України.

Про це заявив військовий експерт Владислав Селезньов в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA. Водночас він попередив, що не варто вважати ситуацію на Покровському напрямку стабілізованою, оскільки ворог продовжує перекидати сили, намагаючись прорвати українську оборону.

Бої на цьому напрямку залишаються інтенсивними, при цьому російські командири ігнорують значні втрати, зокрема в живій силі. Ворог все частіше застосовує піхотні атаки, підтримувані артилерією та авіацією, і активно використовує керовані авіаційні бомби, понад сотню за добу.

"Відповідно, за таких умов говорити про те, що ситуація повністю стабілізована українською армією, не доводиться. Хоча Генштаб ЗСУ докладає всіх зусиль для того, щоб спрямувати додаткові сили та засоби для утримання наших позицій на Покровському напрямку. Нині ми спостерігаємо один з елементів стратегічної оборони. Рівень втрат сторони, що наступає, у 3, 5, а то й у 7 разів більший, ніж рівень втрат сторони, що обороняється.

Безумовно, на боці росіян відіграє роль фактор артилерії та авіації, нам складно боротися із цією компонентою противника. Але ми ведемо оборонні бої, зокрема під прикриттям промислової забудови. Хоча противник іноді звітує про захоплення якихось промислових об'єктів, уявляю, яку ціну вони платять за цю можливість", – заявив експерт.

Селезньов вважає, що можна вже стверджувати, що стратегічні запаси російської армії вичерпано, а оперативні запаси також майже на межі. Можливості росіян посилювати окремі напрямки обмежуються лише окремими батальйонами або, в кращому випадку, полками. Тому говорити про те, що ворог здатний вести активні наступальні дії протягом кількох наступних місяців немає підстав. Це підтверджує прогноз Буданова, який зазначав, що до початку жовтня вичерпаються всі ресурси противника.

За словами Селезньова, зараз важливо бути обережними у прогнозах щодо здатності української армії утримувати певні позиції на Покровському напрямку. Однак ворог не повинен мати ілюзій: якщо раніше він не зміг реалізувати свої територіальні амбіції в більш сприятливих умовах, то тепер, після підсилення українських позицій на цьому напрямку, його перспективи виглядають дуже примарними.

"Думаю, найближчі десять днів стануть визначальними. Якщо до 20 вересня у росіян не буде якихось значних поступів углиб наших бойових порядків на Покровському напрямку, то, гадаю, на цьому їхні сили, засоби та можливості будуть вичерпані. Те, що ми щодня бачимо у зведенні нашого Генштабу – це величезний рівень російських втрат. Він просто вражає. Безліч знищеної живої сили, бронетехніки, озброєнь, спецтехніки. Ці цифри відображають не лише інтенсивність бойових дій, а й факт того, що противник готовий зазнавати втрат будь-якого рівня, аби тільки досягти результатів", – додав експерт.

"Плюс умовний трикутник": Експерт вказав, куди Росія перенесла атаки з Покровського напрямку

п’ятниця, 13 вересень 2024, 9:59

Військовий оглядач Денис Попович розповів, де Росія атакує, враховуючи призупинення наступу на покровському напрямку, передають Патріоти України. «Противник переніс свої атакуючі дії з покровського напрямку, де зараз, обережно скажемо, багато що зупин...

Тягнуть час: Майже 6 млрд доларів для України "пропадуть", якщо Конгрес терміново не вживе заходів

п’ятниця, 13 вересень 2024, 9:57

Термін фінансування для України майже на 6 млрд доларів закінчиться наприкінці місяця. Щоб цього не сталося, Конгрес має вжити термінових заходів, передають Патріоти України. Американські офіційні особи заявили, що адміністрація Байдена попросила Конгр...