Генштаб ЗСУ повідомив про нові провали окупантів

Сили оборони України відбили черговий штурм окупантів в районах Бахмута і низки інших населених пунктів на Донбасі. Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у своєму новому зведенні, передають Патріоти України.

Зазначається, що основні зусилля ворог продовжує зосереджувати на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Російські загарбники продовжують безуспішні наступальні дії в районі Оріхово-Василівки, Дубово-Василівки, Бахмута, Кам’янки, Авдіївки та Мар’їнки Донецької області.

Водночас на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

Також повідомляється, що поточної доби ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли районів двох населених пунктів у Чернігівській області; п’ятьох - на Сумщині та 10 - у Харківській області.

Крім того, на Куп’янському та Лиманському напрямках супротивник намагається прорвати оборону українських військ. Окупанти вели безуспішні наступальні дії у напрямку Гряниківки, Невського та Спірного. Здійснили артилерійські обстріли районів ряду населених пунктів у Харківській, Луганській та Донецьких областях.

"На Бахмутському напрямку ворог продовжує наступати. Не припиняє штурмувати місто Бахмут. Наші захисники відбили атаки в районах населених пунктів Іванівське, Кліщіївка та Бахмут", - повідомили у Генштабі.

Разом з тим на Авдіївському та Шахтарському напрямках супротивник здійснив безуспішні наступальні дії в напрямку населених пунктів Красногорівка, Новокалинове, Кам’янка, Сєверне, Первомайське, Невельське і Мар’їнка. Ворожих обстрілів зазнали райони понад 15 населених пунктів.

На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог обороняється. Обстрілів зазнали райони 30 населених пунктів.

Також повідомляється, що протягом доби окупанти завдали по території України 19 авіаційних та один ракетний удар, а також здійснив п’ять обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

У Генштабі застерегли, що загроза ворожих ракетних ударів залишається значною по всій території України.

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...