Геолокація співпадає: З’явилося відео ймовірного запуску ракети, що влучила в літак МАУ

Засновник міжнародної групи журналістів-розслідувачів Bellingcat Еліот Хіггінс наголосив, що група вивчає нове відео.

З’явилося відео ймовірного запуску ракети, що потрапила в український літак. Відповідне відео опублікував журналіст-розслідувач The New York Times Крістіан Триберт в Twitter, передають Патріоти України.

“На цьому відеозаписі видно, що іранська система протиповітряної оборони на північний схід від Паранда запускає ракету”, – розповів він.

Він зазначив, що геолокація збігається з місцем можливого попадання ракети в літак. Однак засновник міжнародної групи журналістів-розслідувачів Bellingcat Еліот Хіггінс у коментарі Укрінформу наголосив, що група вивчає нове відео Триберта.

“Є нове відео, на якому, ймовірно, видно запуск ракети, і місце зйомки якого, як показав аналіз, знаходиться неподалік від місця, де було збито літак”, – сказав Хіггінс.

За його словами, причиною трагедії могла бути ракетна система “земля-повітря” “Тор”.

“Здається все більш імовірним, що це була ракета земля-повітря “Тор”, але відкидати інші варіанти ще рано, тому що ще немає 100% доказів”, – зазначив він.

Хіггінс висловив задоволення тим, що Іран офіційно визнав, що збив український літак авіакомпанії МАУ.

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.