Гепу вбив не коронавірус та його наслідки? В офіційній версії смерті Кернеса забагато нестиковок, - експерт

Зняти домисли навколо обставин смерті харківського міського голови Геннадія Кернеса можна тільки публікацією звіту з результатами слідства і висновками Федеральної прокуратури ФРН, які нададуть українській стороні. Про це в матеріалі "Переділ влади в Харкові: чому ми досі не знаємо всієї правди про смерть Геннадія Кернеса?" написала політичний експерт Світлана Кушнір, передають Патріоти України.

За її словами, питання про смерть Кернеса множаться, а в офіційній версії - багато нестиковок. "Офіційна версія, що Геннадій Адольфович Кернес захворів на коронавірус в той момент (вересень 2020) звучала правдоподібно. Але ось інформація, про те, ЯК і ДЕ саме ГАК міг заразитися, відразу, як то кажуть, "засвоїлась", - написала Кушнір, додавши, що є версія від Павла Фукса.

За словами Фукса, "ходила і чхала покоївка, від неї Геннадій і заразився на коронавірус". Потім, за словами Кушнір, була інформація, що у Кернеса НЕ коронавірус, а він з 7 вересня лежить в Міській лікарні №17 з обширним інсультом і стоїть питання про його госпіталізацію в Ізраїль. Далі Кернеса літаком відправляють в "Шаріте" (Берлін, ФРН), звідти, через Ігоря Терехова (тоді - першого заступника міського голови) він погоджує списки кандидатів свого партійного проєкту "Успішний Харків".

Після цього, як зазначила автор, експерти в Харкові здивувалися "переліку персон, які раптом спливли в списку партії "Блок Кернеса - Успішний Харків", і підозрювали, що Кернес не погодив би цих людей. Тоді виникли підозри, що Терехов "видав те, що йому треба, а не те, що планував Гена".

Кушнір нагадала, що першим про смерть Кернеса повідомив Фукс і додала, що "лікарі "Шаріте" зазвичай першими повідомляють про смерть не друзям, якими б близькими вони не були, а прямим родичам. При цьому там знаходилися дружина і син Геннадія Кернеса.

"Так де ж помер Кернес - в лікарняній палаті або де...? Чому саме Павло Фукс був єдиною контактною особою ГАК із зовнішнім світом? Чи правда, що за два тижні до раптової смерті, Геннадій Кернес міг усвідомлено запропонувати кандидатуру Ігоря Терехова на посаду секретаря? і чому ці питання ніяк не виникли у наших українських правоохоронців, а німецькі щось запідозрили недобре і стали вести незалежне розслідування? А за якою статтею могли б наші силовики розслідувати обставини смерті? Адже не просто так виникло в медіапросторі посилання на ст. 115 КК України", - пише Кушнір.

"Напередодні виборів мера Харкова зняти ці всі домисли можна тільки одним - публікацією звіту з результатами слідства і висновками Федеральної прокуратури ФРН, які нададуть українській стороні... Нібито ці результати вже є в ОП з травня цього року, і про них знають, але чомусь ховають під сукном. Навіщо? Щоб тримати на гачку Ігоря Терехова? та й питання по Фуксу теж не зняті - чим він займався з вересня по грудень 2020 в Берліні, чи не "облаштуванням" правдоподібної версії?", - підсумувала експерт.

Ігоря Терехова обрали секретарем Харківської міськради 9 грудня 2020 на підставі подання з електронним підписом Геннадія Кернеса. Після смерті Кернеса 17 грудня 2020 Терехов став в.о. мера Харкова.

Джерело: Site.ua

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...