"Герасимов і Шойгу вишукують можливості": Ексдиректор ЦРУ вказав на вразливість РФ і оцінив шанси України на успіх у контрнаступі

Українська армія під час майбутнього контрнаступу матиме значну перевагу над незлагодженими російськими силами. Командування РФ зараз шукає можливості для здобуття хоча б найменших перемог. Про це у коментарі "Укрінформу" заявив екскерівник Центрального командування США у 2008-2010 роках і колишній директор ЦРУ (2011-2012) генерал Девід Петреус, передають Патріоти України.

Він звернув увагу на хорошу укомплектованість та професіоналізм українських військ."Герасимов (начальник генштабу ЗС РФ. – Ред.) і Шойгу (міністр оборони РФ. – Ред.) вишукують будь-які можливості, щоб здобути хоч-якусь перевагу над усе більш професійними, кваліфікованими і добре оснащеними українськими силами", – наголосив генерал Петреус.

Також, за його словами, ПВК "Вагнер" стала небоєздатною – російське командування "втопило цю структуру в багнюці" під час важких боїв за Бахмут.

Генерал наголосив, що російські війська дуже незлагоджені, що разом із постійними перестановками командирів і відсутністю великих резервів призведе до їхньої поразки новосформованим українським бригадам, оснащеним сучасною західною технікою.

За словами Петреуса, наразі залишається питання, чи зможе Україна привести у рух велику частину фронту, змусивши росіян реагувати, однак припустив, що це таки станеться. "І я думаю, що буде значний успіх", – сказав ексдиректор ЦРУ, висловивши переконання, що українські військові, які навчалися за кордоном, продемонструють на полі бою набуті навички.

Нагадаємо: зі свого боку міністр оборони Великої Британії Бен Воллес висловив переконання, що існує реальна можливість деокупації Україною Кримського півострова уже цього року. Він звернув увагу, що у російських сил зараз закінчилося озброєння, необхідне для оборони.

"Що ми бачили на полі бою, так це те, що якщо завдати удару російським військам не в тому місці – вони фактично впадуть. Можна відправити молодих людей помирати десятками тисяч, що вони і роблять (Росія. – Ред.), але не можна чарівним чином створити танки та системи озброєння, які їм потрібні", – зазначив британський міністр.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...