Герой України, який обороняв "Азовсталь", зробив коханій пропозицію після повернення з полону. Зворушливі кадри

Командир роти "Азова" Лев Пашко (позивний "Хорус") після повернення з російського полону зробив пропозицію руки та серця своїй коханій дівчині. Воїн освідчився їй у коханні просто в лікарні, передають Патріоти України.

Про це повідомила наречена українця, поділившись відео зворушливого моменту у Twitter. Хоча в нашого Героя травма ноги, він все одно став на одне коліно, щоб попросити дівчину вийти за нього заміж.

"Лев офіційно зробив мені пропозицію, вперше зробив її в Telegram, коли захищав Маріуполь", – написала кохана українського воїна. Вона додала, що майбутній чоловік подарував їй гарну обручку з діамантом.

На сайті Національної гвардії України раніше розповіли, що Леву Пашку лише 22 роки. Він випускник Відкритого міжнародного університету розвитку людини "Україна" і прийшов до ОЗСП "Азов" у 2017-му, як тільки йому виповнилося 18 років.

Позивний "Хорус" – це ім'я давньоєгипетського бога полювання, неба та війни. Хлопець розпочав службу солдатом, пройшов кілька курсів підготовки, а після початку повномасштабного російського вторгнення став на захист рідної країни."Лев – досвідчений лідер, що вміло управляє підлеглим підрозділом, успішно виконує поставлені завдання і безжально знищує ворога. Завзятістю і сміливістю він надихає побратимів на перемогу в, здавалося б, безнадійних ситуаціях", – розповіли в Нацгвардії.

26 березня-2022, коли з боку села Гнутове окупанти здійснили чергову спробу прориву оборони Маріуполя, до міста рушила колона з п'яти танків і двох бойових машин піхоти ЗС РФ. Гвардійці під командуванням Пашка ступили назустріч ворогові.

"Хорус" знищив із гранатомета одну з російських БМП-2. Другим пострілом він ліквідував вісім російських піхотинців, які почали вистрибувати з палаючої машини.

"Інші непрохані гості стали розвертатися в бойовий порядок, намагаючись зайняти оборону", – сказано в повідомленні.Указом президента України №168/2022 від 25 березня 2022 року Пашка нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня. Незабаром "Хорусу" було присвоєно військове звання "лейтенант".

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...