Героїчна смерть екс-ад'ютанта Путіна на навчаннях МНС виявилась подвійним фейком російської пропаганди: Не героїчно і не на навчаннях

Можна сказати, що голова МНС загинув через непрофесіоналізм, бо не дотримався техніки безпеки на туристичному об'єкті, якщо звісно йому "не допомогли"

Російські видання уточнюють, що міністр РФ з надзвичайних ситуацій Євген Зінічев, який 9 років працював в особистій охороні президента країни Володимира Путіна, загинув не в ході міжвідомчих навчань, як повідомляла влада, а на туристичному об'єкті, зазначають Патріоти України.

Джерело Readovka повідомив, що обставини трагедії відрізняються від офіційної версії. Саме загиблий оператор намагався врятувати міністра, який зірвався в прірву.

Відзначається, що Зінічев послизнувся, підійшовши до краю водоспаду - в цю пору року на Китабо-Ороон вже холодно, і є лід. Сама поїздка мала туристичний характер.

Однак з подачі головного редактора Russia Today пропагандистки Маргарити Сімоньян РосЗМІ почали розганяти версію, що топ-"чекіст" загинув, рятуючи оператора Олександра Мельника.

ЗМІ пишуть, що після відкриття навчань 7 вересня в Норильську міністр полетів на озеро Лама приблизно за 120 кілометрів від міста. Це нібито одна з визначних пам'яток Красноярського краю, на яку регулярно возять високопоставлених гостей.

Довідка: 55-річний генерал армії Зінічев очолював МНС з травня 2018 року. Він служив в КДБ, 9 років працював в особистій охороні Путіна, три місяці очолював Калінінградську область і обіймав посаду заступника директора ФСБ. Входив до складу Ради безпеки РФ.

Передісторія: Раніше повідомлялося, що Зінічев загинув на міжвідомчих навчаннях.

У МНС повідомили, що "при виконанні службового обов'язку, перебуваючи на міжвідомчих навчаннях із захисту Арктичної зони від НС, рятуючи життя людини, трагічно загинув глава МНС РФ Євген Зінічев".


Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...