Геть не схожий на "Шахед": З'явилися фотографії нового БПЛА, яким росіяни атакували Київ

З'явилися фотографії нового дрона, яким росіяни атакували Київ

У ніч на суботу новий невідомий дрон атакував Київ: він рухався на дуже низькій висоті у 20-30 метрів і пройшов у офіційних повідомленнях, як "БПЛА невстановленого типу", передають Патріоти України.

З фотографії уламків невстановленого дрона видно, що він дійсно дуже сильно відрізняється від Shahed-136.

Дрон невстановленого типу, який збили у Києві. Фото:

"Більше того, було уточнено, що він рухався на надмалій висоті 20-30 метрів. А останнє прямо говорить, що скоріш за все, мова йде дрон камікадзе", - пише видання Defense Express.

З огляду нафото них мова йде про БПЛА з можливим розмахом крила у понад 4 метри, оперенням на балках, штовхаючим гвинтом та фюзеляжем квадратного профілю".

 Дрон невстановленого типу та російський БпЛА ZALA 421-20, Фото: Defense Express

Експерти зазначили, що безпілотник нагадує російський ZALA 421-20, який має певні схожі риси. Але цей БПЛА належить до розвідувальних, а тому навряд би летів на такій малій висоті. Більше того, дрони цього типу малорозповсюджені та навряд ще виробляються, бо просувати цей дрон ZALA почала ще на початку 2010-х років, а зараз він не фігурує навіть у каталозі продукції компанії.

Наразі рештки цього дрона досліджують. Його можливості, особливості, а також виробник і компоненти з яких він зібраний будуть встановлені найближчим часом.

"На що був розрахунок, коли вбивали Ірину Фаріон?": Портников назвав головний інтерес Росії

понеділок, 22 липень 2024, 8:49

Журналіст Віталій Портников вважає, що після невдач на полі бою ворог почав активно знищувати інфраструктуру та застосовувати політичні вбивства. Таку думку він висловив в етері "Еспресо", передають Патріоти України. "На що був розрахунок, коли вбивали...

"Абсолютно очевидно": Портников пояснив, чому транспортування нафти й газу через Україну не вигідне Росії

понеділок, 22 липень 2024, 8:30

Журналіст Віталій Портников наголосив, що азербайджанські нафта й газ транспортуватимуться через Росію, а тому домовленостей з ворогом не уникнути. Водночас постачання сировини до ЄС допомагає підтримувати Україну, що не має бути в пріоритеті ворога. Т...