Геть нечисть з Ради! Зеленський підписав закон про заборону проросійських партій в Україні

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про заборону проросійських політичних партій. Про це в Telegram повідомила голова парламентського Комітету з питань правової політики Ольга Совгиря (фракція "Слуга народу"), передають Патріоти України.

"Закон набуде чинності з дня, наступного за днем його опублікування", - уточнила вона. Згідно з документом, стаття 60 Регламенту Верховної Ради була доповнена новою частиною шостою такого змісту: "У разі затвердження президентом України рішення Ради національної безпеки і оборони про припинення діяльності політичної партії, що сформувала у Верховній Раді депутатську фракцію, діяльність такої фракції припиняється з моменту оголошення про це головою Верховної Ради".

При цьому Кабінет Міністрів України протягом місяця з моменту набрання чинності Законом зобов'язується внести на розгляд Ради законопроект про наслідки прийняття судом рішення про заборону політичної партії для статусу депутатів місцевих рад.

Що відомо про заборону проросійських партій в Україні

Як повідомлялося, Верховна Рада 3 травня прийняла в другому читанні законопроект 7172-1, який передбачає заборону політичних партій, програмні цілі яких спрямовані на виправдання, визнання правомірної або заперечення збройної агресії РФ проти України, а також на виправдання дій проросійських бойовиків на тимчасово окупованих територіях.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....