Геть від Москви: Кравчук звинуватив Росію в хитрому підступі на переговорах по Донбасу

На переговорах Тристоронньої контактної групи по Донбасу обговорювався проект документа про відновлення режиму тиші, з пропозиціями заступника глави Адміністрації президента РФ Дмитра Козака. Як розповів перший президент незалежної України, голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук, виникли проблеми по суб'єктності тих людей або організацій, які будуть виконувати досягнення всеосяжної тиші, зазначають Патріоти України.

Він підкреслив, що Росія і представники ОРДЛО написали в документі: "Україна і ОРДЛО" і пояснив, що не може бути в одному рядку в документі згадуватися Україна і ОРДЛО.

"Тобто вони продовжують таку лінію, що, мовляв, Росія не бере участі в конфлікті, це наше "внутрішнє питання" і ми повинні домовлятися з ОРДЛО. Тому ми запропонували [підписати цей документ повним складом] ТКГ - це ОБСЄ (постійно діючий представник), Росія і Україна, і представники ОРДЛО. Тому що це порядок застосування термінології, вже визначений у Мінських консультаціях та [практиці] прийняття документів протягом майже семи років. Тому тут немає ніяких проблем, все визначено, ми нічого нового не вводимо. А ось те, що пропонувала Росія, — вони вводять вже нове... в назві документа ТКГ, а в тексті про Тристоронню контактну групу забули, є тільки Україна і ОРДЛО. Ну такого ж не буває, це штучне прив'язування ситуації до конкретних категорій, не можна цього робити. І ми виступили саме проти цього", - додав Кравчук.



Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...