Геть від Москви: "Мати" - тут, ви навіть не "мачуха"... Православна церква України є господарем у своєму домі", - Епіфаній - Росії (відео)

Росія намагається знищити український народ. Православна церква України є господарем у своєму домі. На цьому наголосив предстоятель єдиної помісеної та канонічної Православної Церкви в Україні Епіфаній, зазначають Патріоти України.

Зі слів глави ПЦУ, між дзвіницею Михайлівського золотоверхого собору і Софією Київською є "духовна вісь українського народу".

"Ще називають, що це перший київський кремль, який теж Москва перейняла. Але все звідси, коріння – тут. І чому вони так бунтують зараз? Тому що вони втрачають це історичне коріння. Тут був апостол Андрій Первозванний, тут було хрещення Русі. Зараз вони називають це "єдиною купеллю", але історія тут, коріння тут", - сказав Епіфаній.

"Ми хочемо бути незалежними, ми хочемо бути господарями у своєму домі.

Ми не хочемо, щоб цей так званий старший брат задушив нас у своїх люблячих обіймах. Давайте будемо дружити, але на рівних правах. Немає ні старшого, ні молодшого. Є, навпаки, "мати" – тут, а ви – "дочка". Ви – не "мати", ви навіть не "мачуха".

Треба розуміти. Ви все перейняли, все забрали, все переписали, все зробили на свій лад. А зараз, коли ми відтворюємо цю об'єктивну історію, ви протидієте, намагаєтеся знищити нас як український народ. Ви знищували нас протягом останнього століття. Голодомором не знищили. Робили все, щоб стерти нашу українську ідентичність, але не вийшло", - сказав предстоятель ПЦУ.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...