"Гібридна війна - не ніж, а скальпель": Війна Путіна проти України стала провалом майже за всіма параметрами, - Forbes

Оголошена главою РФ Володимиром Путіним "спеціальна військова операція" проти України виявилася стратегічним провалом майже за всіма параметрами. Кремль просто проігнорував основи війни й зробив ставку на грубу силу, недооцінивши рішучості та здатності українців до опору. Про це йдеться у матеріалі Forbes, передають Патріоти України.

Видання перерахувало сім озвучені аналітиками уроки, які військові та політики світу мають винести після пів року війни. Так, науковий співробітник, експерт оборони переднього краю Центру стратегії та безпеки імені Скоукрофта Scowcroft Center for Strategy and Security) Арун Айєр заявив: події в Україні показали, що не можна ігнорувати основи гібридного протистояння.

Зазначається, що відсіч Росії сьогодні чинять навіть нейтральні країни й ті, хто залежить від російських енергоносіїв. Військові злочини країни-агресора виставлені на загальний огляд, їх засудили всі, окрім найстійкіших союзників Кремля. Рішучість НАТО нині сильніша, ніж багато хто міг собі уявити. Тож РФ втратила свою "м’яку силу".

За словами експерта, багато в чому це результат того, що Кремль ігнорував основи війни і не вивчив уроки недавніх конфліктів США в Афганістані, Іраку та інших країнах. Насамперед, це поганий аналіз російським військовим і політичним керівництвом розвідданих, ставка на грубу силу, недооцінка рішучості та здатності суперника до опору."Гібридна війна – не ніж, а скальпель. Її потрібно вести з хірургічною точністю, а це вимагає довіри до розвідданих, навіть якщо розвідка повідомляє погані новини. Російська авторитарна модель управління до цього погано пристосована", – пояснив Айєр.

Він підкреслив, що теж саме призвело до втрати Кремлем контролю над інформаційним фронтом: Україна легко парирує російські "Z-кампанії" та "антинацистський" наратив на міжнародній арені. На думку експерта, США та їхні союзники повинні вивчити всі ці помилки Росії та використовувати їх у протистоянні гібридним війнам.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...