"Гібридна війна - це не російський винахід": Експерт назвав головну мету України в боях на російській території


На Курщині проходить не класична військова операція, яка має на меті просування на певну глибину території противника, а операція базових ефектів. Оцінювати її ефективність потрібно не з погляду динаміки просування, а з точки зору впливу на ситуацію в Росії. Таку думку в етері телемарафону висловив військовий експерт Defence Express Іван Киричевський, передають Патріоти України.

За його словами, операція базових ефектів є підгрунтям для всієї західної бази військової думки щодо гібридної війни.

"Гібридна війна - це не російський винахід. Вони просто на власний лад переклали те, що до них написали західні військові теоретики. В цьому випадку підрозділи, які ведуть операцію на Курщині, я їх називаю "добрі курські хлібороби", першими у світі реалізували цю операцію базових ефектів",- акцентував він.

Експерт пояснює, що сам факт ведення бойових дій на території Росії призводить до "обвальних ефектів, про які можна було навіть і не мріяти". Наприклад, криза управління. Окупанти налагодили машину депортації українських громадян навіть в Сибір, задіявши для цього різні структури. Однак тепер їм необхідно вивозити своїх людей з територій, де ведуться бойові дії, і вони постали перед логістичним колапсом.

Киричевський додав, що також росіяни явно намагаються просувати історію про "нацистів на території Курської області", але це не призвело до черг з добровольців у військкоматах.

"Хоча базова установка російської пропаганди, на основі якої відбувався рекрутинг російського окупаційного контингенту, полягала в пропозиції за не дуже щедру грошову винагороду піти перемагати нацистів. Тобто, якщо оперувати такими пропагандистськими категоріями, росіяни на території України чомусь до цього готові, а на своїй території - ні. Це теж цікавий ефект, який виник на базі цієї операції",- навів він приклади кризи управління на території РФ.

Все це свідчить про те, що в Росії не можуть знайти адекватних важелів реагування на операцію в Курській області. Тому навіть бойові дії мають вторинний сенс, каже експерт.

"Первинний в тому, що в нас з’явилися аргументи показати західним партнерам, що росіяни не здатні реалізовувати свої погрози у випадку реальної ескалації ситуації. У них раптом припинились загрози застосувати тактичну ядерну зброю", - підкреслив він.

Також операція на Курщині свідчить про те, що росіяни не здатні управляти самі собою, як держава. "Це дає нам додаткові аргументи для перемовин із західними партнерами. Наприклад, зняти ще якісь обмеження для ведення війни проти Росії, бо вони не здатні ескалувати. Ось це головний результат",- акцентував Киричевський.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...