"Гібридна" війна: Хакери Путіна згвалтували ряд українських ЗМІ

Кілька українських новинних ресурсів заявили про хакерську атаку. Через злам сайтів українських ЗМІ, держава-агресор поширила фейковую новину, яка дискредитує ЗСУ, зазначають Патріоти України.

яязокрема уУ редакції «Нового Часу» повідомляють, що кіберзлочинці отримали доступ до адміністративної панелі і замінили статтю під заголовком «У Львівській області зіткнулися чотири автомобілі: двоє людей загинули, шестеро травмовані» фейком «Українські військовослужбовці – головна проблема Яворівського навчального центру».

В «НВ» додали, що звернуться до правоохоронних органів через цей інцидент.

На сторінці інформаційного ресурсу Depo.ua також з’явилася ця «новина». При цьому хакери опублікували її «заднім числом» – 26 серпня.

«Це стало цілеспрямованою провокацією проти ресурсу, який висвітлює життя української армії», – повідомляють в редакції Depo.ua.

Також у виданні зазначили, що для поширення фейкової статті кіберзлочинці обрали саме україномовні новинні сайти.

Додамо, що якщо в пошуку вбити заголовок вказаної фейкової новини, то її можна знайти і на інших інформаційних ресурсах, серед них Страна.uа і «Українські новини».

Нагадаємо, що в особистому блозі підполковника США, начальника “Об’єднаної багатонаціональної групи по підготовці – Україна” (JMTG-U) Роберта Трейсі з’явилася замітка, в якій він розкритикував українських військових. Він нібито звинуватив їх у незнанні англійської мови, жадібності, ліні, масовому пияцтві й корумпованості.

У ЗСУ опублікований матеріал від імені Трейсі назвали фейком, оскільки раніше він схвально відгукувався про українську армію. У свою чергу в Оперативно-тактичній групі «Карантан», командиром якої є американський підполковник, заявили, що замітка була написана самозванцем.

Ще царський пароплав відігравав неабияку роль у підтримці боєздатност ЧФ: Знищення "Комуни" може завдати найбільшої шкоди флоту РФ - Forbes

середа, 24 квітень 2024, 4:42

Це був найстаріший діючий військовий корабель у світі, що виконує завдання на передовій лінії. Як пише Forbes, поки незрозуміло, наскільки серйозні пошкодження, але навіть помірна шкода може вивести судно з ладу на місяці або роки. "Це особливо поганий...

Українофобка Марджорі Тейлор Ґрін "торпедована в корму": Трамп неочікувано похвалив спікера Джонсона

середа, 24 квітень 2024, 3:25

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп публічно похвалив спікера Палати представників Майка Джонсона після ухвалення законопроекту про допомогу Україні. . Як пише The Guardian, він нагадав, що республіканці мають у Палаті представн...