Гібридний неспокій: "Газпром" атакував ГТС України різким збільшення тиску в трубі без попередження

Аварія в газотранспортній системі дала б Москві додаткові можливості маніпуляції з недопостачання блакитного палива за контрактами до Європи.

Російська компанія "Газпром" без попередження збільшила тиск газу на магістральному газопроводі "Уренгой-Помари-Ужгород" на ділянці держкордону України з РФ, передають Патріоти України.

У повідомленні зазначається, що 25 липня диспетчери зафіксували різкий ріст тиску на магістральному газопроводі. При цьому зміна тиску відбулась без попередження з боку ПАТ "Газпром".

Пряма мова генерального директора ОГТСУ Сергія Макогона: "Такі непогоджені дії "Газпрому" викликають занепокоєння. Оператор ГТС України наполягає, що оператор російської ГТС повинен надавати інформацію про причини такої поведінки в рамках стандартів угод між операторами.

Несвоєчасне інформування Оператора несе потенційні ризики для штатної роботи української ГТС. Особливо небезпечним такий крок виглядає для Європи, після того, як "Газпром" знову зменшив транзит через "Північний потік-1" до 33 млн куб. м на добу".

Український оператор поінформував "Газпром", що несвоєчасна подача інформації про переключення і зміну режимів може призвести до позаштатних ситуацій на магістральному газопроводі. Крім того, нагадав про необхідність узгодження дій, згідно з алгоритмом, визначеним чинною міжоператорською угодою.

"Як тільки ви починаєте...": Київ має нестандартно реагувати на тактику Путіна, - швейцарський експерт

субота, 20 квітень 2024, 7:38

Відео з фронту свідчать про те, про що вже давно говорять військові експерти, Росія має проблеми з постачанням достатньої кількості матеріалів для війни в Україні, передають Патріоти України. На кадрах видно, як російські військові пересуваються прифро...

Ситуація патова для всіх? Росіяни посилюють мобілізацію для наступу, але їм це може не допомогти, - ISW

субота, 20 квітень 2024, 7:30

Російські війська посилюють криптомобілізацію напередодні очікуваної наступальної операції влітку 2024 року. Однак їм буде складно швидко створити ефективні резерви на оперативному і стратегічному рівнях через великі втрати на фронті в Україні та у вип...