Гідний наступник уславленого в боях з російською технікою Bayraktar: Туреччина показала випробування ударного безпілотника Akinci з українськими двигунами

Турецька компанія Baykar Makina знаходиться на фінальному етапі випробувань нового важкого ударного дрона з українськими двигунами Bayraktar Akinci TIHA. Про це повідомляє прес-служба компанії, зазначають Патріоти України.

4 листопада безпілотник успішно пройшов випробування на асиметричну тягу. Дрон піднявся на аеродромі центру льотної підготовки в Чорлу, здійснив повністю автономний зліт і приземлився на віддаленому майданчику. Потім він повернувся в Чорлу.

Безпілотник тестували протягом 3 годин, середня висота його зльоту склала 6 000 метрів. Зазначається, що Akinci виконував усі дії без наземного управління.

Безпілотник працює на українських двигунах АІ-450т, які виробляє Запорізьке моторобудівне конструкторське бюро «Прогрес». Компанія Baykar за контрактом отримала їх в 2018 році.

Оце так! Росія для війни з Україною закуповує снайперські гвинтівки австрійського виробництва

неділя, 19 травень 2024, 8:30

Країна-агресор Росія у війні проти України використовує снайперські гвинтівки та пістолети, зроблені австрійською компанією Steyr Mannlicher. У РФ цю зброю завозять в обхід санкцій Європейського Союзу і незважаючи на те, що Австрія на офіційному рівні ...

"Одна хвилина на їжу, 3 ложки на 10 осіб": Український прикордонник розповів, які знущання пережив у російському полоні (відео)

неділя, 19 травень 2024, 7:50

32-річний прикордонник Віталій Супрун повернувся додому з полону росіян, в який він потрапив під час героїчної оборони Маріуполя. Його історію розповідає Мукачівська міськрада. Військовому довелося пережити 21 місяць нелюдських умов, які важко навіть з...